Terveiset Metsämessuilta!

Retki-inspiraatiota ja iloa Suomiretken osastolla

Metsämessuista on vierähtänyt viikko, joten lienee hyvä hetki summata ajatuksia artikkelimuotoon, jos tästä nyt mitään tulee, sillä uudet suunnitelmat rullaavat jo täyttä vauhtia: Messuilla syntyi idea SUOMIRETKI ROAD SHOWsta, joka tietenkin olisi mahtavaa käyttää läpi kotimaan kuntien aina Kiilopäälle saakka, mutta aloitetaan nyt vaikka ensin täältä pk-seudulta. Idea lähti liikkeelle yhteismielisestä toteamuksesta, ettei tällaista tietämystä ja inspiraatiota – mitä Suomiretken osastolla kuultiin ja jaettiin – voi jättää vain messuhallin seinien sisään.

TOIM. HUOM. Pahoittelut, että jutun kuvat on otettu kukonlaulun aikaan tai päivän päätteeksi – olin koko ajan joko suustani kiinni tai valvomassa ihanaa kauhun tasapainoa, kun perjantaina messuilla temmelsi 9000 ala- ja yläkoululaista. Heidän agendallaan oli vierailla myös Suomiretken osastolla kynineen ja tehtäväpapereineen, joista ruksittiin muun muassa seuraavia asioita: 1) tutustu puulle painettuihin maisemakuviin, 2) kysy kolme tärkeintä retkeilyvarustetta, 3) haastattele luontokuvaajaa ja 4) arvaa jättirinkan paino!

Kiitos ystäville ja kollegoille

Suomiretki-osasto oli jotain sellaista, mitä en osannut edes toivoa, sillä koko idea tuli Messukeskukselta; minut kutsuttiin alun perin puhumaan tästä sosiaalisen median tempauksesta, mutta sitten kävin lounaalla Maaretin ja Monan kanssa, ja kuten tiedätte, on asioilla tapana eskaloitua. Loppu on historiaa. Siispä vielä kerran iso käsi kaikille huikeille valokuvaajille, retkeilijöille ja ennen kaikkea ystäville: Kiitos Kean Retki, @henkkas_adventures, RIMMA + LAURA, Konsta Linkola, Jalkaisin, Retkipaikka, tviittimaestro Panun matkat (palkatkaa tämä mies some-reportteriksi tuleviin tapahtumiinne!) sekä Retkeilyblogi Rinkkaputki. Thank you Ryan for giving me a change to feature one of your amazing Aurora masterpieces at #Suomiretki exhibition!

Kiitos yhteistyökumppaneille

Kiitos varustelainoista ja jättirinkka-arvonnasta Scandinavian Outdoorille, puutöistä Ihanaverstaalle, puheenvuoroista ja osastolla hengailusta Suomen luontokeskus Haltialle, sertifioidulle koivuvanerille tulostetusta Suomiretki-mininäyttelystä Plywood Printille, inspiraatiosta ja lukemisesta Suomen Ladulle, innostamisesta ja tulevista yhteistöistä Luonnon päivät 2017 -hankkeelle sekä kaikkille teille, jotka kävitte moikkaamassa, juttelemassa ja kertomassa omista retkimuistoistanne sekä ensi vuoden suunnitelmistanne.

Metsämessut

Pari sanaa rakentamisesta

Iso käsi vielä teille Kea, Mika ja Marko, kun autoitte kuljetuksissa ja roudaamisessa! Kiitos Askolle osaston teknisestä tuesta. Messujen rakentaminen oli hikistä hommaa, eikä kokemusta entuudestaan ollut. Sen vuoksi näin painajaisia pitkin viikkoa, ja jännitin suurin piirtein kaikkea näyttelyn ripustuksesta havuostoksiin, sillä ensikertalaiselle kaikki on uutta. Mutta kyllä sitä on epäsuomalaiseen tapaan taputettava itseään selkään ja nostettava liekki vakan alta ja hattua peilikuvalle, sillä ihan hienostihan se meni.

Onneksi Metsämessujen päälava oli sentään valmiiksi pystyssä, jotta kansainvälisestikin tunnettu valokuvaaja, retkeilijä ja ystäväni Konsta Linkola pääsi puhumaan omista vinkeistään ilman, että minun tarvitsi muuta kuin uppoutua kuuntelemaan miehen puheita eturiviin.

Metsämessut

Metsämessut

Paa perheretkilyvinkit talteen!

Suomiretken osastolla esiintyneet Adventuring Moms -yhteisön perustaneet äitiseikkailijat pistivät vinkkinsä ylös myös jutun muodossa. Pääset lukemaan ja tallentamaan neuvot suosikkeihisi täältä. Tutustu myös Rimman ja Lauran henkilökohtaisiin, pahasti retkikuumetta aiheuttaviin Instagram-tileihin. Heti!

adventuringmoms-suomiretki-metsamessut-1
Photo © Rimma Photography

Haluatko järjestää Suomiretki Road Show -illan?

SUOMIRETKI ROAD SHOW on vielä käsite, jonka konsepti valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Mikäli sinä, tahosi, työpaikkasi tai organisaatiosi olette kiinnostuneita järjestämään rennon retki-illan Suomi100-juhlavuoden kunniaksi, laita minulle sähköpostia osoitteeseen nella@suomiretki.fi. Saat paluupostissa lisätietoa ensi vuoden kuvioista.

Edesmennyttä Aune-tätiäni lainaten: iso kiitos, pikkukiitos, tattis!
Marinella

Mitä puuttuu?
This is the most recent story.

3 Comments

  1. November 19, 2016 at 11:19 pm — Reply

    Mites ois vuoden retkikohde, Raahen saaristo?! 🙂
    Tervetuloa!

  2. December 4, 2016 at 12:14 pm — Reply

    […] ehti huilata valkoisen lumivaipan alla viikon – juuri sen ajan, kun järjestin taannoisia Metsämessuja. En siis päässyt nautimaan talvisäästä päivääkään, sillä lumi suli messujen mukana. […]

  3. […] pyöreitä fiilisteltiin toki jo kolmen viikon takaisilla Metsämessuilla, jossa Suomiretki-tempauksella oli oma osasto; retki- ja varusteneuvola, jossa jaettiin pitkän […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@suomiretki

MENU

Back

Share to