Upe Nykänen

Kerro kolmella lauseella kuka olet?

Olen jyväskyläläinen kuljeskelija. Työkseni naputtelen tietokonetta, mutta vapaa-ajalla haen sekä rentoutumista että energiaa luonnon helmasta, minkä ohessa valokuvaan ja bloggaan. Liikun mieluiten jalkaisin ja rakastan elävän tulen lämpöä.

Mikä vei sinut metsään?

Partiosta sain sytykkeitä luontoliikkumiseen, mutta sen jälkeen taukoja oli välissä. Ensiherätyksen omatoimiretkeilyyn sain lähtemällä yhtenä juhannuksena yksin usean päivän melontaretkelle, koska se kuulosti hauskalta. Toinen vastaavanlainen melontaretki ”palautti” minut luontoon tiiviin työputken jälkeen ja seuraavaksi kokeilinkin jo yksinvaellusta.


Riippusilta_Vekarus

Mitä arvostat luonnossa eniten?

Luonnossa on yksinkertaisesti turvallinen ja hyvä olo. Luonnon ”hiljaisuudessa” kuulee sellaista, minkä korva kaupunkioloissa helposti ohittaa; tuulen huminan, linnunlaulun, laineiden liplatuksen, lehtien ja heinän kahinan.

Mikä on mielimaisemasi?

Järvimaisemassa viihdyn parhaiten, mutta retkillä olen aina onnessani, jos saan kulkea koskimaisemissa ja peräti nukkua virtaavan veden äärellä.

Mikä on suosikkivuodenaikasi ja miksi?

Pidän oikeasti kaikista vuodenajoista! Alkukesän vihreän sävyt ovat kyllä taivaallisen kauniita ja on mahtavaa nähdä luonnon puhkeaminen kirjaimellisesti kukkaan.

Suosikkisi Suomen luontokohteista?

Pohjois-Karjala maakuntana; siellä Koli vetää puoleensa ympäri vuoden.


Upe_Paimenpojan-polulla

Suosikkisi maailman luontokohteista?

Suomen ulkopuolella Cornwallin rannikko lukuisine polkuineen Englannissa sekä Merialpit Etelä-Ranskassa.

Kuinka pitkiä aikoja vietät luonnossa?

Teen päiväretkiä viikonloppuisin, mutta sulana vuodenaikana myös yhden tai useamman yön retkiä maastossa tai meloen. Mökkeily saaressa on minulle myös luontoaikaa.

Luottovarusteesi?

Rankinen. On ihanaa nukkua laavussa tai sitä ilman ulkona ja tietää, että hyttyset inisevät verkon toisella puolella ja saan nukkua rauhassa.

Mielimajoitteesi?

Laavu.

Vinkkisi uusille retkeilijöille?

Aloita läheltä ja tutustu kotiseutuusi retkeillen! Yllättävän läheltä voi löytyä upeita kohteita, joten alkuun pääsee helposti ilman varusteinvestointeja tai satojen kilometrien päähän matkustamista. Varusteita voi lainata tai vuokrata, eikä kaikkea tarvitse ostaa omaksi. Hyviä vinkkejä erilaisista kohteista löytyy esimerkiksi oman kunnan nettisivuilta, retkipaikka.fi- ja luontoon.fi-sivustoilta sekä retkeilyblogeista.


Upe-kiven-alla (1)

Seuraa Upea

jalkaisin.blogspot.fi
facebook.com/jalkaisin
Twitter: @jalkaisin
Instagram: jalkaisin

@suomiretki

MENU

Back

Share to