Minna Jakosuo

Retkiystäväkirjan esittelyssä

Kerro kolmella lauseella kuka olet?

Olen Minna Jakosuo, nelikymppinen eräopas Keski-Suomesta. Viihdyn vaelluksilla ja retkillä paremmin kuin seinien sisäpuolella. Saan iloa kun saan ihmisiä innostumaan retkeilystä.

Mikä vei sinut metsään?

Kuljin Savon metsissä ja järvillä koko lapsuuteni ja nuoruuteni, joten eräily on kulkenut mukana läpi elämän. 7 vuotta sitten opiskelin eräoppaaksi ja aloin ottaa touhun enemmänkin tosissaan.

Mitä arvostat luonnossa eniten?

Arvostan luonnossa eniten sitä, miten hyvän olon se minulle tuottaa. Tunnen aina olevani tervetullut. Sama maisema on aina erilainen, koskaan ei voi kyllästyä.


IMG_2635

Mikä on mielimaisemasi?

Mielimaisemani on puuton avotunturi. Ja vanha sammaleinen kuusikko. Ja pienten saarten rikkoma järvimaisema. Ja suo, jonka ympärillä nousee vanhoja mäntyjä.

Mikä on suosikki vuodenaikasi ja miksi?

Suosikkivuodenaikani on syksy. Kun ilma on kirpeä ja raikas hengittää, on ihanaa lähteä metsään. Aamulla teltasta herätessä on maa kuurassa ja nenä kylmä. Suot värjääntyvät kauniin punertaviksi ja metsät keltaisiksi. Maa antaa satoaan ja tuntuu että jaksaisin kävellä loputtomiin.


IMG_3149

Suosikkisi Suomen luontokohteista?

Suomen luontokohteista pidän eniten Kaldoaivin erämaasta. Sen loivapiirteiset tunturit, lukemattomat järvet, upeat maisemat jaksavat ihastuttaa aina uudestaan. Kaldoaivissa ei ole mitään, mutta siellä on kaikki!

Suosikkisi maailman luontokohteista?

Maailmalla en ole kovinkaan paljoa reissannut, mutta Kebnekaisen ympäristö teki kyllä vaikutuksen viime talvena. Siellä erityisesti kaunis Nallo-tunturi.

Kuinka pitkiä aikoja vietät luonnossa?

Luonnossa vietän aikaa tilanteen mukaan. Joka aamu kävelen koirani kanssa tunnin lenkin. Olen myös viettänyt kuukauden yksin tuntureilla. Jos saisin valita, olisin aina mahdollisimman pitkään, ainakin 2 viikkoa kerrallaan.

IMG_9919

Luottovarusteesi?

Luottovarusteeni retkeilyssä on Kajka rinkka. Se on varmaan tehty minua varten, ainakin siltä se tuntuu!

IMG_0191

Mielimajoitteesi?

Mielimajoitteeni on teltta. Mieluiten tunnelimallinen, jossa on iso eteistila. Tykkään levitellä rinkan sisällön eteiseen ja jättää makuutilan oleskelua varten.

Vinkkisi uusille retkeilijöille?

Uusille retkeilijöille suosittelen sitä, että ei ahnehdi heti liikaa. Alussa kannattaa harjoitella retkeilytaidot kuntoon, käydä lyhyemmillä retkillä ja kasvattaa reissuja pikkuhiljaa.

Seuraa Minnaa

Alone in the wild -blogi
Kuukausi yksin erämaassa -facebooksivu

@suomiretki

MENU

Back

Share to