Marko Hämäläinen

Retkiystäväkirjan esittelyssä

Kerro kolmella lauseella kuka olet?

Nimeni on Marko Hämäläinen, satunnainen riippumattoretkeilijä Tampereelta. Neljänkymmenen ylittänyt mies, joka kulkee omia elämänpolkujaan joskus hieman erikoisemmillakin tavoilla. Vahvasti visuaalinen ihminen, jonka suosikkiharrastus on valokuvaaminen.

Mikä vei sinut metsään?

Olen aina pitänyt kauniista maisemista ja eräänä päivänä mietin, että tämä lähimetsissä käveleminen ei enää riitä. Halusin nähdä ja kokea enemmän. Samalla tuli liityttyä Retkipaikan kirjoittajiin, jotta voisin jakaa kokemuksiani.


Retki

Mitä arvostat luonnossa eniten?

Puhtautta ehdottomasti ja sen tuomaa rauhaa. Erilaiseet säät tuovat aina lisää elementtejä, joista saa paljon ammennettavaa mieleen, kirjoituksiin ja kuviin.

Mikä on mielimaisemasi?

Pidän monista maisemista, mutta olen aina rakastanut olla veden lähellä. Mjoittaudun ain mieluiten lähelle vettä ja aamulla on kiva nähdä kaunis järvimaisema riippumatostani. Sumuinen maisema tuo jotenkin rauhaa sieluuni.
Pidän myös korkealta nähtävistä maisemista, voisin kuvitella asuvani vuoren huipulla ja nähdä ikkunasta kauaksi kantavan maiseman. Ehkäpä siksi voisin kuvitella asuvani lapissa, jossa nuo kaksi voisivat yhdistyä jollain tavalla.


Retki

Mikä on suosikki vuodenaikasi ja miksi?

Pidän kaikista vuodenajoista, jokaisessa on omat viehätyksensä. mutta jos yksi pitäisi valita, niin värikäs syksy on ehkä parhainta aikaa minulle. Kuuman kesän jälkeen nautin värikkyydestä, viileästä ilmasta ja tähtitaivas alkaa näkymään paremmin.

Suosikkisi Suomen luontokohteista?

Päijänteen Kansallispuiston maisemat jäi hyvin mieleen kesältä ja sinne on palattava uudelleen. Kelventeen saarelta näkyi upea maisema, isot pilvet sateineen vyöryivät ylitsemme ja aurinko kuivatti jälleen kulkijansa.
Samoin pidin paljon Joutsijärven alueesta, jolla on paitsi historiaa, myös upeita saaria ja polkuja.

Suosikkisi maailman luontokohteista?

Ikävä kyllä, en ole päässyt tutustumaan maailmalla oleviin luontokohteisiin ollenkaan. Japanin polut kiinnostaisi kovinkin.

Kuinka pitkiä aikoja vietät luonnossa?

Useimmin olen vain yhden yön, muutamia 2-3 päivän reissuja. Ehkä joku päivä saan aikaa viettää pidempiäkin aikoja.
Muuten tulee käytyä kävelyllä lähimetsissä.

Luottovarusteesi?

Warbonnet XLC riippumatto Super Fly tarppineen. Myös teräksiset kattilat ja mukit kuuluu aikalailla vakiokalusteisiin. Sälässäni kulkee Osprey Zenith 88 tai Savotta Jääkärireppu. Lapista aikaa sitten ostamani puukko kulkee usein mukana myös.

Mielimajoitteesi?

Warbonnet XLC riippumatto ehdottomasti! Pidän sen luomasta vapaudesta, on helpompi valita hyvä majapaikka ja nähdä ulos kun herää. Kun sieltä nousee ylös, niin on kuin sängynlaidalla istuisi.
Parhainta on ollut nukkua taivas kattona ja katsoa sen tähtiä.


Retki

Vinkkisi uusille retkeilijöille?

Tutustukaa varusteisiin ja kohteisiin huolella. Kysykää neuvoja vaikka kysymykset tuntuisi typeriltä. Arvostakaa luontoa ja pitäkää se siistinä 🙂

Seuraa Markoa

http://pixabilly.1g.fi

@suomiretki

MENU

Back

Share to