Henri Annila

Retkiystäväkirjan esittelyssä

Kerro kolmella lauseella kuka olet?

Olen Henri Annila, nuori luonnon ja raittiin ulkoilman suurkuluttaja Uudeltamaalta. Maastossa kulkupeliksi kelpaavat niin lenkkarit, vaelluskengät, paljaat jalat, ski hokit, maastopyörä kuin kajakki. Retkeilyyn pätee kohdallani hyvin kaverilta varastettu slogan “Les is not more, more is more”.

Mikä vei sinut metsään?

Kaikki alkoi, kun tapasin silloisen tyttöystäväni ja nykyisen vaimoni. Hän kelkkoi minua partioleirille, Kolille vaeltamaan ja Nuuksioon makkaraa paistamaan. Reilussa viidessä vuodessa kaupunkilaispojasta on kuoriutunut metsäilystä ja retkeilystä riippuvainen ulkoilmaihminen.


Kuva 1

Mitä arvostat luonnossa eniten?

Luonnossa arvostan eniten kiireettömyyttä ja monipuolisuutta. On ihanaa vain olla ja ihmetellä niitä juttuja, mitä luonto juuri sillä reissulla eteen heittää. Koskaan ei voi etukäteen tietää, mistä jutusta seuraavalla reissulla ällistyy. Siitä voi kuitenkin olla varma, että joka reissulla ihmeteltävää löytyy!

Mikä on mielimaisemasi?

Parhaiten merinovillaiset sukat lähtevät pyörimään jaloissani, kun pääsen tunturiin. Niissä on vaan sitä jotain, hiljaisuutta ja tilaa olla. Jaetulle hopeasijalle kirivät rinta rinnan riittävän sammaloitunut ja jylhäpuustoinen metsä sekä aukeat (rinne)suot.

Mikä on suosikki vuodenaikasi ja miksi?

Vuodenaikojen suhteen olen kaikkiruokainen. Pohtiessani tätä, tulin siihen tulokseen, että tykkään aina juuri meneillään olevasta vuodenajasta. Hyvät, kuivana ja lämpiämänä, pitävät varusteet ja monipuolinen retkeilyharrastus eivät vuodenaikoja kavahda!


Kuva2

Suosikkisi Suomen luontokohteista?

Tätä listaa voisin kirjoittaa muutaman päivän. Intuition voimin tiivistän kolme, jotka keikkuvat ehdottomasti kärjessä: 1) Syötteen kansallispuisto ja Iso-Syötteen tunturi , missä asuin vuoden ajan 2) Teijon kansallispuisto Salossa 3) UKK-puiston erämaa-alue.

Suosikkisi maailman luontokohteista?

Retkeilyharrastukseni on keskittynyt pääasiassa Suomen kohteisiin, mutta Islanti teki muhun lähtemättömän vaikutuksen. Kolme päivää tiettömän tien takana kuumien lähteiden, tuhkaerämaiden ja karun ylänkömaaston keskellä ylittivät odotukset.

Kuinka pitkiä aikoja vietät luonnossa?

Lukumäärällisesti suurin osa reissuista on noin puolen tunnin tai tunnin mittaisia hyppäyksiä metsään koiran kanssa. Siihen päälle päiväretkiä kerran-pari kuussa ja lomilla sitten pidempiä reissuja tiettömän tien taakse. Pisimmät vaellukset ovat olleet hieman yli viikon reissuja Lapin erämaissa.


Kuva 3

Luottovarusteesi?

Puukko, kevyt untuvatakki ja suklaa.

Mielimajoitteesi?

Riistaviettisen koiran kanssa reissatessa paras majoite on ehdottomasti teltta. Ilman koiraa viihdyn hyvin myös laavussa.

Vinkkisi uusille retkeilijöille?

Aloita pienin askelin niin kohteiden kuin varusteidenkin kanssa. Heti ei tarvitse hankkia rinkkaa täyteen grammanviilausvarusteita ja suunnata kuukaudeksi viidakkoon. Teltta- tai makkaranpaistoretki lähimpää kansallispuistoon tai retkeilyalueelle ovat oiva tapa lämmitellä ennen Haltin huiputusta, Kolin kansallismaisemaa ja Karhunkierrosta. Kannattaa lyöttäytyä myös retkeilevien kavereiden seuraan, he vievät varmasti metsään halajavat toverit mukanaan.

Henkan retkeilyä voit seurata Instagramissa, minne retkipäivityksiä ja -ideoita pudotellaan sitä mukaa, kun niihin ehditään tutustua.

@suomiretki

MENU

Back

Share to